Zorggroep West-Brabant

Begeleiding

Stoppen met roken hoeft u niet alleen te doen. Wij kunnen u daarbij helpen. U kunt begeleiding krijgen vanuit het stoppen-met-roken programma van Zorggroep West-Brabant. De begeleiding wordt gegeven door uw eigen huisarts, praktijkondersteuner of assistente in de praktijk. Als uw huisarts dit aanbod niet heeft, kunt u begeleid worden door een stopcoach op een locatie bij u in de buurt.

Alle begeleiders hebben een speciale training gevolgd om u zo goed mogelijk te ondersteunen. Wij noemen deze begeleiders rookstop-begeleider of stopcoach. Ook kunt u deelnemen aan groepsbijeenkomsten als u dat beter bij u past. Zo nodig worden medicijnen voorgeschreven die ondersteunend kunnen zijn bij uw stoppoging.

Als u erover denkt om te gaan stoppen met roken, kunt u dit met uw huisarts of praktijkondersteuner bespreken.   U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden voor het stoppen-met-roken programma via de aanmeldknop of bellen met 085 – 488 0695.

Stoppen met roken programma

Het programma stoppen-met-roken heeft als doel patienten te motiveren, ondersteunen en te begeleiden bij de stoppoging. In samenwerking met het Bravis ziekenhuis en TWB, Thuiszorg met Aandacht is het programma ingericht. Het voldoet aan de landelijke richtlijnen voor stoppen met roken.

De ondersteuning bij het stoppen met roken wordt toegepast binnen een aantal huisartsenpraktijken en op diverse locaties in de regio.
Alle begeleiders hebben scholingen gevolgd om u te kunnen ondersteunen bij het stoppen met roken.

Individueel of in een groep

Met de juiste begeleiding.

Afhankelijk van uw specifieke situatie, eigen voorkeur en behoefte kunt u kiezen voor groeps- of individuele begeleiding. In 3 maanden tijd heeft u 4 á 6 afspraken met uw begeleider.

Lees meer in onze patiëntenfolder