Zorggroep West-Brabant

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor het volgen van een GLI-programma?
  • Als u 18 jaar of ouder bent.
  • Als u overgewicht heeft (BMI 25-30) en minimaal een (matig) verhoogd risico heeft op hart- en vaatziekten of als u Diabetes type 2, artrose of slaapapneu heeft.
  • Als u ernstig overgewicht heeft (BMI van 30 of hoger).
  • Als u gemotiveerd bent om uw leefstijl aan te passen en de intentie hebt om het volledige programma van 2 jaar te doorlopen.

Voldoet u niet aan deze criteria, maar wilt u wel deelnemen aan het programma? Dat is mogelijk. U betaalt dan wel zelf de kosten hiervoor (ca. 750 euro) en kunt deze niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Wordt het programma vergoed?

Er zijn geen kosten verbonden aan het leefstijlprogramma als u voldoet aan de medische eisen en een verwijzing van uw huisarts heeft.

Hoe meld ik me aan?

Maak een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner om te bespreken of u voldoet aan de voorwaarden. Deze kan een verwijzing voor u aanmaken, die de leefstijlcoach digitaal ontvangt. Binnen 2 weken neemt de leefstijlcoach contact met u op voor het plannen van een intake gesprek.

Een overzicht van de verwijsprocedure voor de huisarts vindt u hier

Op welke locatie kan ik deelnemen?

We hebben leefstijlcoaches in de regio Roosendaal, Bergen op Zoom en Hoogerheide. De gegevens van de leefstijlcoaches vindt u hier.