Zorggroep West-Brabant

Wat kunt u zelf doen?

Gezonde voeding, weinig gebruik van alcohol, stoppen met roken, voldoende lichaamsbeweging en eventueel gewichtsvermindering, kan de insulinewerking vaak zonder medicatie verbeteren. Het risico op complicaties wordt minder. Het bloedglucosegehalte zal dalen. Patiënten krijgen het advies regelmatig op controle bij de praktijk te gaan.

 Stoppen met roken

Stoppen met roken is belangrijk om complicaties te voorkomen.
U kunt in de huisartsenpraktijk vragen naar ondersteuning bij het stoppen met roken. Het is belangrijk dat u zelf gemotiveerd bent om hiermee aan de slag te gaan. Bent u hier nog niet aan toe bespreek dit dan ook in de praktijk.

Klik hier voor meer informatie over stoppen met roken.

Voldoende bewegen

Beweging verbetert de bloedsuikerspiegel en de vethuishouding in het bloed, de lever en de spieren. Daardoor blijven hart en bloedvaten gezonder. Ook werkt de lever beter en slaat minder vet op.

 Gezond eten

Voor mensen met diabetes type 2 is het net als voor iedereen belangrijk om gezond te eten. Daarnaast zijn de adviezen voor mensen met diabetes type 2 extra gericht op een gezond gewicht bereiken en behouden, veel bewegen, de bloedsuikers onder controle houden en goed zorgen voor hart en bloedvaten. Als u een gezond gewicht wil bereiken of vragen heeft over gezonde voeding, kunt u door de huisartsenpraktijk worden doorverwezen naar de   diëtiste  voor voedingsadviezen. Samen met u wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Keer Diabetes2 Om

Keer Diabetes2 Om is een programma dat gespecialiseerd is in het omkeren van Diabetes type 2. Sinds 2014 helpt Keer Diabetes2 Om mensen met diabetes gezonder te worden. Keer Diabetes 2 Om richt zich op minder medicatie, betere bloedsuikerwaarden, gewichtsafname en meer gezondheid. Mensen die hun Diabetes type 2 omkeren voelen zich gezonder en energieker. Kijk voor meer informatie op de website   www.KeerDiabetes2Om.nl.

 

 

Het juiste moment om te stoppen

Met de juiste hulp

Roken zorgt ervoor dat vet in het lichaam anders wordt opgeslagen. Het vet verzamelt zich bij rokers vooral rond de organen in de buik, zoals de lever. Buikvet is het gevaarlijkste soort lichaamsvet en het vergroot de kans op diabetes.

Stoppen met roken hoeft u niet alleen te doen. Wij kunnen u daarbij helpen. U kunt begeleiding krijgen vanuit het stoppen-met-roken programma van Zorggroep West-Brabant.

Stop nu