Zorggroep West-Brabant

Diabetes

Als gevolg van een leefstijl met ongezonde voeding en weinig beweging neemt het aantal mensen met Diabetes Mellitus, sterk toe. Naar schatting heeft 1 op de 16 mensen Diabetes.  Het is van groot belang dat de ziekte vroegtijdig en intensief behandeld wordt.  Landelijk zijn er afspraken gemaakt over de wijze waarop men het beste zorg kan verlenen aan mensen met Diabetes en hoe dat gecontroleerd kan worden. Zorggroep West-Brabant heeft met haar zorgverzekeraars een contract gesloten over de behandeling van Diabetes type 2 patiënten.

Wat is Diabetes?

Diabetes Mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. De meest voorkomende soort is  diabetes type 2: negen  van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij hebben  te weinig insuline in het lichaam en reageren  daar ook niet meer goed op.

Zorgprogramma

Diabetes.

Dit zorgprogramma is bestemd voor iemand met diabetes type 2 die onder behandeling is bij één van onze huisartsen. Lees meer over Diabetes type 2 in de patiëntfolder.

Dit programma is niet bedoeld voor iemand met diabetes type 1. Een behandeling van een specialist in het ziekenhuis valt ook niet binnen dit zorgprogramma.

Meer weten